8 съвета за шофиране в дъждовна обстановка
Количка
0.00 лв.

Нямате артикули в количката.

8 съвета за шофиране в дъждовна обстановка

Дъждовете и влажното време представляват предизвикателство за всеки шофьор поради увеличената опасност от злополуки и непредвидени ситуации по време на движение. Честите порои и дъждовна обстановка могат да създадат опасни условия за движение, като водят до затруднения, задръствания и пътни произшествия.

Ето няколко съвета от нас за справяне в тези ситуации:

  1. Важно е да се отбележи, че намаляването на скоростта е от изключителна важност, особено при шофиране в условия на мокър асфалт, където удълженият спирачен път представлява сериозен фактор. Необходимостта от намаляване на скоростта в такива обстоятелства произтича не само от увеличения спирачен път, но и от по-слабото сцепление между гумите и пътната настилка, в дъждовна обстановка.
  2. Каране в средната лента помага да се избегне натрупването на вода в краищата на пътя.
  3. Спазване на разстояние от предишните автомобили е важно за избягване на изненади и аварийни ситуации.
  4. Проверка на водни препятствия преди преминаване през тях, тъй като дори ниски нива на вода могат да бъдат опасни за колата.
  5. Използване на светлини, за да бъдете по-добре видими за другите участници в движението.Винаги използвайте светлинните сигнали и спазвайте пътните знаци и светофарната сигнализация, за да подобрите видимостта и да предупредите другите участници в движението за вашите намерения.
  6. Внимание при завои и павета за предотвратяване на подхлъзване. Поемането на завой с леки движения и правилно реагиране при подхлъзване е от съществено значение.
  7. Редовната поддръжка на чистотата на предното стъкло е от съществено значение за ясна и непречена видимост по време на шофиране в дъждовно или мокро време. Поддържането на чисти стъкла не само подобрява видимостта, но и намалява отразяването на светлина и създава по-добри условия за безопасно управление на автомобила.
  8. Задържането на стабилен и здрав захват на волана е критично за шофьорите, особено при шофиране по мокри или скользки пътища и в условия на лоша видимост. Поддържането на добър захват на волана с две ръце позволява по-добър контрол над автомобила и по-бърза реакция при внезапни или непредвидени обстоятелства по пътя.

Винаги подготвени!

Спирачната течност е жизненоважна част от безопасността на вашия автомобил, особено при дъждовна обстановка! Нашите спирачни течности съдържат висококачествени компоненти, гарантиращи най-добрата спирачна ефективност при всяко натискане на спирачния педал. Разгледайте всичко от Спирачна течност – OIL STANDART и направете своя избор!